Policija u Kanadi ubila muškarca koji je nosio pušku blizu tri škole

Screenshot: YouTube/Global News

POLICIJA je u Torontu upucala i ubila muškarca koji je jučer viđen kako nosi vatreno oružje u blizini tri škole na području Scarborougha.

Policijski službenici odgovorili su na "dojavu o čovjeku koji nosi vatreno oružje te je došlo do interakcije između njega i policije", navodi Jedinica za specijalne istrage u kanadskoj pokrajini Ontario. 

"U nekom trenutku tijekom interakcije dva policajca su pucala na osumnjičenog. Osumnjičeni je na mjestu događaja proglašen mrtvim", priopćila je policija, a prenosi CNN.

"Razumijemo koliko je to moralo biti traumatično za osoblje, učenike i roditelje"

Tijekom incidenta su na tom području bile zatvorene najmanje četiri škole dok su vlasti pokušavale utvrditi status prijetnje.

Podsjetimo, u SAD-u je nedavno došlo do dvije masovne pucnjave; jedne u školi u Teksasu, a druge u supermarketu u Buffalu u New Yorku.

"Razumijemo koliko je to moralo biti traumatično za osoblje, učenike i roditelje s obzirom na dva nedavna događaja u Sjedinjenim Državama", rekao je šef policijske postaje Toronto James Ramer na konferenciji za novinare. Dodao je i da shvaća da su stanovnici bili zabrinuti jer se naoružani pojedinac kretao blizu škola.

Global Toronto navodi da se radi o osumnjičeniku u ranim dvadesetim godinama i da je blizu škola nosio pušku.

Pročitajte više