Policija u SAD-u nakon 47 godina riješila slučaj ubojstva djevojke

Foto: INDIANA STATE POLICE

DVOJICA muškaraca uhićena su zbog ubojstva 17-godišnje Laurel Jean Mitchell koje se dogodilo 1975. godine. Tijelo ubijene djevojke je pronađeno u rijeci Elkhart u okrugu Noble, u saveznoj državi Indiani, samo dan nakon što je prijavljen njen nestanak. Fred Bandy Jr. iz Goshena i John Wayne Lehman iz Auburna, obojica 67-godišnjaci, uhićeni su u ponedjeljak i optuženi za ubojstvo, priopćila je policija. 

"Prijeko potrebna prekretnica u istrazi dogodila se tek u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon što je osoblje laboratorija Državne policije Indiane uspjelo napraviti dokaznu korelaciju koja je istražitelje dovela do dvojice osumnjičenika", naveli su iz policije u priopćenju. 

Obdukcijom utvrđeno da se utopila

Mitchell, koja je živjela u North Websteru, prijavljena je kao nestala 6. kolovoza 1975., nakon što je tog jutra otišla na posao u kamp crkve Epworth Forrest na sjevernoj strani jezera North Webster te se nikada nije vratila kući.

Njezino tijelo pronađeno je sljedeći dan u rijeci Elkhart u zaštićenom močvarnom području Mallard Roost u okrugu Noble. Obdukcijom je utvrđeno da se utopila dok se borila za život.

Optuženici će izaći pred sud

"Ovaj slučaj kulminacija je desetljećima duge istrage. I znanost nam je konačno dala odgovore koje smo trebali. Laboratorijski odjel državne policije Indiana odigrao je značajnu ulogu u podizanju optužnica. Jednostavno ne bismo mogli riješiti ovaj slučaj bez njih", rekao je policijski dužnosnik Kevin Smith. 

Policija je također zahvalila javnosti na pružanju "važnih informacija" koje su pomogle u rješavanju slučaja. Bandy i Lehman trebali bi se danas prvi put pojaviti pred sudom. 

Pročitajte više