Policija u stanu Dijane Hrkalović našla pištolje i pancirku, otkriveni novi detalji

Foto: Instagram

U LUKSUZNOM stanu bivše državne tajnice u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović policija je, tijekom pretresa 15. listopada prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radiosignala, takozvani "džemer" - ometač prisluškivača, piše Blic.

Kako se navodi u optužnom prijedlogu protiv Hrkalović, koja se tereti za trgovinu utjecajem, policija je 15. listopada prošle godine po nalogu upala u njen stan u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, gdje su pronađeni, a potom i oduzeti - pištolj marke "CZ-P10" i automatski pištolj marke "CZ Škorpion". U spavaćoj sobi pronađeno je i 15 metaka, ali i pancirka S veličine.

Za pronađeno oružje Hrkalović je posjedovala dozvole i nošenje. No osim toga, u njenom stanu pronađen je i uređaj s "dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem". Ovaj uređaj zapravo služi za ometanje bežičnih radiosignala, piše Blic.

Promijenila i ime

U optužnom prijedlogu se navodi da se treba utvrditi je li i kada ovaj uređaj i korišten. Pretpostavlja se da je ovakav uređaj Hrkalović mogla koristiti kako bi spriječila prisluškivanje bubicama.

Još ranije je otkriveno da je Hrkalović promijenila ime i prezime u Nika Rina.

Promjena imena Dijane Hrkalović jedna je od tema i u optužnom prijedlogu protiv nje i navodi se kao jedan od razloga zbog kog tužiteljstvo traži da joj se odredi pritvor jer postoji "opravdana sumnja da je izvršila kaznena djela koja joj se stavljaju na teret", a da njeno promijenjeno ime ukazuje na to da postoji mogućnost da pobjegne iz zemlje.

U optužnom prijedlogu se navodi i to da Hrkalović ne posjeduje ništa od imovine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više