Policija upozorava na novu prevaru: Pošalju poruku da vam kući stiže kovčeg…

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici PU varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 56-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prevare, objavila je policija.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, ona je na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorila da će joj ta osoba na kućnu adresu poslati kovčeg s vrijednosnim papirima i novcem, koji će 56-godišnjakinja pohraniti u sef u banku.

Pošto je navodni kovčeg zadržan na granici, prema međusobnom dogovoru, osoba je u nekoliko navrata uplatila novčani iznos od više tisuća eura. Nakon što ju je nepoznata osoba i dalje tražila da uplati novce, a kovčeg nije primila, 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

"Upozoravamo građane kako prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta, a sve kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane.

Zbog toga ponovno skrećemo pozornost građanima na takve oblike prijevara i molimo ih da budu oprezni. Pripazite kome uplaćuju novac, ne nasjedate na priče osoba koje će vam navodno poslati kovčeg s vrijednosnim papirima i novcem, zlatom ili nešto drugo, ako im vi najprije uplatite svotu na njihov račun pod izlikom da su ti novci za troškove dostave ili carine.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, odmah prijavite policiji na broj 192", upozorava policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više