Policija zaplijenila 3 kilograma droge. Sve je krenulo zaustavljanjem Slovenca na A1

Foto: MUP

U KOORDINIRANOJ akciji s kolegama iz primorsko-goranske policije policajci PU zadarske 6. lipnja zaplijenili su više od dva kilograma heroina i više od kilograma amfetamina, priopćeno je danas na konferenciji za novinare u PU zadarskoj.

Sve je krenulo od zaustavljanja Slovenca s kokainom

Na autocesti A1, pokraj mjesta Jasenice, policija je zaustavila osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka za koji su postojale osnovane sumnje da prevozi drogu, izvijestio je voditelj Službe kriminalističke policije Željko Pilipović.

Vozač, 25-godišnji državljanin Slovenije, dragovoljno je izručio gram kokaina, a zbog sumnje na prisutnost druge droge u vozilu, muškarac je uhićen i priveden u policiju, a vozilo prevezeno u PU.

Istoga dana obavljena je pretraga automobila u kojoj je policijski pas Gana pozitivno reagirao na prisutnost droge u vozilu. Osumnjičeni je iz vozila izručio četiri vrećice s heroinom i jednu vrećicu s amfetaminom, koje su bile skrivene u posebno prenamijenjenom prostoru za prijevoz droge ispod mjenjača, otkrio je Pilipović.

Slovencu je oduzet i novčani iznos, za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Uhićena četiri hrvatska državljana. Našli im kokain, heroin i oružje

Kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Pilipović je izvijestio i o rezultatima višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je rezultiralo privođenjem četvorice osumnjičenih te oduzetim kokainom, heroinom i oružjem.

Riječ je o četiri hrvatska državljanina u dobi od 46, 39, 57 i 42 godine, koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja sumnja se da je prvoosumnjičeni 46-godišnjak radi daljnje prodaje nabavljao veće količine heroina i kokaina. Drogu je preprodavao posredstvom druge trojice osumnjičenih na širem zadarskom, biogradskom i šibenskom području.

Pretrage domova, vozila...

Na širem zadarskom području izvršene su pretrage domova i drugih prostorija i vozila koje osumnjičeni koriste, a prilikom pretrage kod 46-godišnjaka na benkovačkom području policija je pronašla 540 grama heroina, 207.54 grama kokaina, digitalnu vagu, dvije lovačke puške i pet komada streljiva cal.7.9 mm te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja sva četvorica predana su pritvorskom nadzorniku PU zadarske uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zbog nelegalnog posjeda oružja i streljiva protiv 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Od početka ove godine na području PU zadarske zabilježeno je osam zapljena kokaina, tri zapljene heroina, 18 zapljena amfetamina i 86 zapljena marihuane.

Pročitajte više

 

Pročitajte više