Političar iz opozicije u Srbiji: Režim je zabranio snimanje prosvjeda iz zraka

Foto: EPA

ŠEF poslaničke grupe Narodne stranke u Srbiji Miroslav Aleksić izjavio je da je zabranjeno snimanje iz zraka prosvjeda "Srbija protiv nasilja" zakazanog za idući petak.

Aleksić je kazao da je to pokušaj vlasti da zabrani javnosti da na najbolji način vidi koliko se građana Srbije okuplja na prosvjedima, na kojima jasno i odlučno traže promjene "kako bi preko medija koje kontrolira mogla manipulirati tim brojem", priopćila je Narodna stranka, Vučićeva opozicija.

"Režim lažima i manipulacijama pokušava umanjiti broj građana"

"Režim na sve načine pokušava lažima i manipulacijama umanjiti broj okupljenih građana pa poseže i za zabranama poput ove jer mu je istina najveći neprijatelj. Ako su prethodna dva prosvjeda mogla biti snimana, ne postoji nijedan razlog da tako ne bude i ovog puta", rekao je Aleksić.

On je pozvao nadležne da uvaže žalbu Nacionalnog klastera bespilotnih letjelica i bliskih sektora i dozvoli snimanje prosvjeda dronovima, odnosno bespilotnim letjelicama.

"Ovo je skandalozna odluka"

"Skandalozna je odluka vlasti da zabrani građanima Srbije da saznaju istinu. Iako su na prethodna dva prosvjeda građani mogli vidjeti koliko se ljudi dolazi boriti za zahtjeve prosvjednika, jer nam je bilo dozvoljeno snimati dronom, ovog puta Direktorat civilnog zrakoplovstva je zabranio snimanje iz zraka trase kojom će građani ići u petak: skupština Srbije-Slavija-vlada Srbije", rekao je Aleksić.

Dodao je da se neće odustati od prosvjeda bez obzira na to jer je građanima Srbije "jasno što im poručuju s režimskih medija" i da ih je zbog toga svakog tjedna sve više na tim prosvjedima

"Neka svatko radi svoj posao, a čelnicima režima garantiram da neće još dugo ostati na poslu kojim se sada bave", rekao je Aleksić.

Pročitajte više