Politički analitičar: Plenković nije zadovoljan praćenjem intervjua? So what?

Screenshot: N1

POLITIČKI analitičar Ivan Rimac bio je gost Newsrooma N1 televizije gdje je komentirao previranja na relaciji Milanović - Plenković - Banožić.

Rimac misli da je ministar Banožić zbog svog položaja morao pročitati pismo koje je predsjednik Milanović uputio premijeru Plenkoviću kako bi vidio što mu se stavlja na teret.

"Premijer upravlja vladom, a samim time i svim ministrima"

"S druge strane, mislim da je premijer dužan pratiti ovakve informacije i reagirati po potrebi da se stanje dovede u nekakvo redovno funkcionalno stanje, barem što se vojske tiče", naveo je Rimac. Istaknuo je da premijer uvijek može razgovarati s ministrima.

"Premijer upravlja vladom, a samim time i svim ministrima. Oni ih imenuje i on ih razrješava. On može s ministrom razgovarati i on može od njega nešto zahtijevati."

"Plenković nema što biti nervozan na pitanja novinara"

Rimac je napomenuo da Plenković stalno govori da nije nervozan, ali da način na koji komunicira s javnošću pokazuje suprotno.

"On nema što biti nervozan na bilo kakva pitanja novinara, a pogotovo ne bi smio novinare vrijeđati ili bilo što drugo govoriti na bilo kakvo pitanje", kazao je.

"Čini mi se da premijer nema kompetencije procijeniti koliko su ministri nesposobni"

Na pitanje bi li Plenković trebao razmisliti o eventualnoj rekonstrukciji vlade, Rimac je odgovorio:

"Činjenica je da premijer ima stabilnu većinu u saboru. Međutim, postavljati pitanje premijeru zašto ne smjenjuje nesposobnog ministra ili ministra koji ne radi nešto što bi se moralo napraviti je nažalost pomalo apsurdno. Mi imamo puno nesposobnih ministara, ali čini mi se da ni premijer baš nema kompetencije procijeniti koliko su oni nesposobni.

Ja stvarno skidam kapu premijeru što se tiče upravljanja ili pasivizacije sabora u cijelom procesu, ali što se tiče vođenja operativne politike, dakle vođenja promjena u društvu koje bi išlo nabolje, tu ne vidim apsolutno nikakvih efekata."

Na pitanje da komentira činjenicu što se Plenković žali da jedan njegov intervju nije dobro popraćen u medijima, Rimac je zaključio: "Što sad tu reći? So what?"

Pročitajte više