Pomoćnica Jeffreyja Epsteina danas bi trebala biti osuđena, prijeti joj 55 godina

Foto: Privatna arhiva

GHISLAINE MAXWELL, pomoćnica pokojnog milijardera pedofila Jeffreyja Epsteina, danas bi trebala biti osuđena zbog trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije. Prijeti joj do 55 godina zatvora, što znači da bi ostatak života mogla provesti u njemu s obzirom na to da ima 60 godina.

Očekuje se da će neke od Maxwellovih žrtava dati izjave prilikom izricanja presude.

Točno je znala što radi, rekli su tužitelji

Podsjetimo, Maxwell je optužena da je vrbovala i dovela četiri tinejdžerice između 1994. i 2004. za Epsteina, koji se ubio 2019. u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Tijekom završnih riječi suđenja na saveznom sudu na Manhattanu tužitelj je rekao da je Maxwell bila Epsteinova partnerica u zločinu.

"Ghislaine Maxwell je sama odlučila. Počinila je zločine ruku pod ruku s Jeffreyjem Epsteinom. Bila je odrasla žena koja je točno znala što radi", rekla je pomoćnica američkog državnog odvjetnika Alison Moe.

Damian Williams, američki odvjetnik za južni okrug New Yorka, pozdravio je presudu u izjavi u kojoj se navodi da je Maxwell optužena za jedan od najgorih zločina koji se mogu zamisliti.

Žrtva: Učinili su da se osjećam posebnom

Svjedočenje žrtava počelo je 30. studenoga prošle godine s djevojkom pod pseudonimom Jane. Ona je rekla da je upoznala Maxwell i Epsteina 1994., kada je imala 14 godina.

Ona i njezina majka srele su se s Epsteinom na Floridi i on je rekao da bi joj mogao biti mentor. Tada je počela sama odlaziti u Epsteinov dom. Isprva su Maxwell i Epstein učinili da se osjeća posebnom, provodili su vrijeme s njom, raspitivali se o njezinoj obitelji i interesima te je vodili na zabavne događaje. Prvih nekoliko mjeseci Maxwell se ponašala kao njena starija sestra.

Epstein je masturbirao pred djevojkama

"Sve se promijenilo kad su počela zlostavljanja", rekla je Jane opisavši detaljno seksualno zlostavljanje Epsteina, kojem bi se Maxwell ponekad pridružila, kako u Palm Beachu na Floridi, tako i na Manhattanu, kada je imala 14, 15 i 16 godina.

Ponekad bi Epstein masturbirao nad njom i maltretirao je. Maxwell bi ponekad bila uključena, dodirujući nju i Epsteina. Maxwell ju je barem jednom uputila kako Epstein voli da ga se masira dok su njih troje bili u Epsteinovoj sobi za masažu.

"Činilo se vrlo ležerno, kao da je bilo vrlo normalno, kao da nije velika stvar. Osjećala sam se zbunjeno jer mi se to nije činilo normalnim", svjedočila je Jane. Rekla je da je prošlo puno godina prije nego što je uspjela ikome ispričati što se dogodilo, dodavši da je osjećala sram, gađenje i zbunjenost.

Pročitajte više