Posavec: 79 posto glasova je najveći rezultat u Hrvatskoj, ali i obaveza

Foto: Josip Regović/PIXSELL

DOSADAŠNJI i novi međimurski župan Matija Posavec poručio je kako je rezultat od 79 posto osvojenih glasova na prijevremenim izborima dosad nikad veći i u Međimurju i Hrvatskoj, ali da ga taj rezultat obvezuje.

Nakon što mu je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek u Čakovcu uručio službene rezultate izbora, Posavec je kao novoizabrani župan zahvalio svima koji su mu dali podršku.

"Ta je podrška vrlo visoka, legitimna i što se mene tiče, jedino mjerilo u politici", kazao je i dodao kako svi koji se bave politikom i javnim poslom u svakom trenutku moraju biti spremni izaći pred sud građana koji u konačnici biraju, ocjenjuju i izražavaju svoj stav, očekivanja, želje i nadanja. Naglasio je kako se nikad nije bojao izbora, pa tako ni ovih prijevremenih.

"Velik i respektabilan rezultat"

"S čvrstom vjerom i podrškom, prije svega građana, rezultat je bio nikad veći do sada, ne samo u Međimurju nego i u Hrvatskoj - 79.11 posto, odnosno 80 posto podrške na županijskoj razini gdje imate gotovo 100 tisuća birača, je velik, respektabilan rezultat", rekao je Posavec te zahvalio i političkim strankama koje su stale uz njega.

Posebno je zahvalio i članovima Facebook grupe podrške koja je okupila oko devet tisuća građana, ali i svom prijašnjem i sadašnjem zamjeniku Josipu Grivcu, koji je vodio Međimursku županiju od rujna kad je Posavec dao ostavku na mjesto župana nakon što je priveden zbog sumnji u korupciju.

"Ovaj rezultat shvaćam kao svoju veliku obavezu i vjerujem da ću to svojim rezultatima i svojim svakodnevnim radom i odlukama i opravdati", zaključio je Posavec.

Zamjenik Grivec obećao je da će zajedno nastaviti rad u interesu Međimurja i na dobrobit svih Međimuraca. Matija Posavec na mjesto međimurskog župana službeno se vraća sutra, u četvrtak, 2. prosinca.

Četvrta uzastopna pobjeda

Ovo je četvrta uzastopna izborna pobjeda Posavca za međimurskog župana. Tu je dužnost obnašao u tri mandata zaredom, a u rujnu je dao ostavku nakon što je osumnjičen u korupcijskoj aferi i priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Vlada je raspisala prijevremene izbore, a Posavec je dva mjeseca izbivao iz javnosti, nakon čega se kandidirao za novi mandat na čelu Međimurske županije i još jednom dobio povjerenje birača.

Prema privremenim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), a nakon obrađenih svih 157 biračkih mjesta, Posavec je osvojio 21.847, odnosno 79.11 posto glasova birača. U izbornoj je utrci za župana Međimurske županije bilo ukupno četvero kandidata.

 

Pročitajte više