Potraga za nekretninom iz snova nikad nije bila jednostavnija

AKO STE u procesu kupnje ili najma nekretnine, vjerojatno jako puno vremena gubite na istraživanje tržišta kako biste bili sigurni da ćete odabrati dom koji je pravi za vas i vašu obitelj. Kako bi taj postupak učinili što jednostavnijim i uspješnijim, OTP banka d.d. predstavila je mobilnu aplikaciju Evomedoma koja prikuplja sve oglase nekretnina u Hrvatskoj i prikazuje ih na jednom mjestu. 

Dobre nekretnine brzo nestanu s tržišta

Kod kupnje nekretnine bitno je brzo reagirati jer one najkvalitetnije u kratkom roku nestanu iz ponude. Zato je važno imati alat koji će vam pomoći u najbržem mogućem nalaženju idealne nekretnine. Unutar Evomedoma aplikacije za praćenje oglasa nekretnina, možete kreirati vlastita pretraživanja prema kriterijima koje sami odaberete, a dopustite li, aplikacija će vas obavijestiti svaki put kada se na tržištu pojavi nova nekretnina koja odgovara postavljenim kriterijima. Dakle, aplikacija vam štedi vrijeme, ali uz to štedi i novac. Naime, Evomedoma aplikacija omogućuje da sve oglase o istoj nekretnini usporedite i jednostavno ustanovite je li negdje oglašena po povoljnijoj cijeni.

Prije kupnje nekretnine, dobro se upoznajte sa svim njezinim prednostima i nedostacima  

Osim ako vam se baš ne posreći, nekretnine s popisa želja sigurno će imati barem neke sitne nedostatke. No, to ne znači da to nije idealna nekretnina za vas. Istrošeni parketi, nijansa boje na zidu koja vam se ne sviđa ili kuhinjski ormari koje je potrebno hitno mijenjati - sve su to sitnice koje možete promijeniti kako bi odgovarale vašem stilu. No, postoje i ozbiljniji nedostatci, koje možda ne možete pronaći u oglasima, a mogu biti od velike važnosti kod procjene kvalitete nekretnine. Ključne informacije koje mogu pomoći u tom procesu uključuju: identifikaciju vlasnika, njihova broja, imaju li vlasnici „čiste“ papire (vlasništvo 1/1), je li nekretnina uknjižena u zemljišnim knjigama, odgovara li stanje u katastru nekretnina u odnosu na stanje u naravi, ima li nekretnina uporabnu dozvolu te ima li i kakav joj je energetski certifikat. Osim navedenih informacija i same cijene nekretnine, potrebno je obratiti pozornost i na troškove življenja. O svim ovim stvarima potrebno je voditi računa, osobito ako nekretninu planirate financirati kreditom.

Nakon što ste saznali na što sve obratiti pozornost pri kupnji nekretnine, vrijeme je da preuzmete Evomedoma mobilnu aplikaciju i krenete u potragu za svojim novim domom. Sretno u potrazi! 

Pročitajte više