Potres joj uništio kuću, imala provalu, a onda joj je umro muž. Danas je beskućnica

Screenshot: N1

POVODOM Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti N1 je posjetio prihvatilište za beskućnike Kosnica, gdje trenutno boravi 96 osoba. Barica Babić (61), korisnica prihvatilišta, ispričala je svoju priču.

"Moja priča je tužna. Imala sam tri teška slučaja prošle godine. Prvo je potres uništio kat kuće, u srpnju smo imali tešku provalu u kući, a u 10. mjeseci mi je umro muž. Zbog svega toga nisam imala snage ostati tamo. Tako sam potražila pomoć od socijalne radnice, završila sam u bolnici na psihijatriji, socijalna radnica mi je našla tu smještaj dok se moje stanje ne riješi", započela je.

"Budući da nemam svojih primanja, dobivam svaka tri mjeseca od centra za socijalnu skrb 600 kuna, to je za osnovne potrepštine. Ostalo sve imam ovdje - toplu hranu, krevet…" dodaje.

Kaže da ne planira ostati u Kosnici.

"Ja bih radila, ali tko će me uzeti?"

"Čim dobijem po mužu mirovinu, idem na stan početi život ispočetka. Tu sam privremeno dok se sve ne riješi. Sad je tako kako je.

Ja bih radila da me netko hoće, ali tko će me uzeti sa 62 godine? Nije mi bilo lako doći tu, radila sam cijeli život, ali vidim budućnost vani. Tu sam privremeno, to me tješi. Došla sam u suzama, ali tu sam se oporavila psihički i fizički, stekla prijateljstva. Radnici su svi sjajni, kad god nešto zatreba, oni su tu. Treba cijeniti i malo što imaš. Sretna sam što sam zdrava."

"Lijepo sam živjela. Radili smo u Njemačkoj, vratili se u Hrvatsku, imala sam kokice i vrt i preko noći se život promijeni", zaključuje Barica Babić.
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više