Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog mafijaške likvidacije na Zrću

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Zadru uskoro počinje suđenje Dušku Tanaskoviću, državljaninu Srbije koji je prošloga ljeta na popularnoj plaži Katarelac na Pagu likvidirao 38-godišnjeg Crnogorca, pucajući mu u glavu, javlja HRT.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru na današnjoj sjednici je potvrdilo optužnicu protiv okrivljenika, koji se do sada branio šutnjom.

"Okrivljenik se tereti za kazneno djelo protiv života i tijela - ubojstvo. Vijeće je optužnicu potvrdilo. To znači da će sada spis biti dodijeljen raspravnom sucu i da će uskoro biti zakazana rasprava. Sjednica radi potvrđivanja optužnice je nejavna, a hoće li kazneni postupak biti javan odlučit će raspravno vijeće", izjavila je predsjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović. 

Obračun balkanskih narkoklanova

Podsjetimo, okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2022. u 6:01 na otoku Pagu, ispred jednog noćnog kluba na plaži Katarelac, po izlasku oštećenika iz tog kluba prišao oštećeniku s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar.

Prema pisanju medija, riječ je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Pročitajte više