Milanović vodio suprugu na utakmicu. Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednika Zorana Milanovića jer je na jučerašnju utakmicu između Hrvatske i Italije poveo svoju suprugu Sanju Musić Milanović.

"U odnosu na postavljen upit ističem kako je Povjerenstvo danas zaprimilo prijavu na okolnost putovanja predsjednika Republike Hrvatske na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Leipzig u pratnji supruge.

Povjerenstvo je temeljem navedene prijave otvorilo predmet te će u predmetu ispitati sve relevantne činjenice i okolnosti. Ukoliko Povjerenstvo utvrdi postojanje pretpostavki za daljnje vođenje postupka isto će, sukladno članku 42. Zakona o sprječavanju sukoba interesa (Narodne novine“, broj 143/21 i 36/24), zatražiti očitovanje obveznika te će potom predmet uvrstiti na dnevni red neke od budućih sjednica", potvrdila nam je glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Na utakmicu ga zvao šef UEFA-e

Milanović i njegova supruga su utakmicu Europskog nogometnog prvenstva gledali iz VIP lože stadiona u njemačkom Leipzigu. Rukovali su se i popričali s nizom drugim uzvanika, između ostalog i s bivšim reprezentativcem Šimom Vrsaljkom. 

Iz Ureda predsjednika ranije su priopćili kako je Milanovića na utakmicu pozvao predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin. Najavili su kako će u Milanovićevom društvu utakmicu pratiti i predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić te predsjednikov povjerenik za sport Tomislav Paškvalin. 

Milanović branio Jandrokovića

Podsjetimo, Povjerenstvo je prošlog tjedna otvorilo predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlin državnim zrakoplovom poveo sina. "Je l' trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je", branio je tom prilikom Milanović Jandrokovića. 

Na dodatno pitanje da je Povjerenstvo otvorilo slučaj, Milanović je uzvratio: "Samo neka otvaraju slučaj." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.