Požar na okupiranom Krimu, najmanje sedam mrtvih u dvokatnici

Foto: Profimedia

NAJMANJE sedam ljudi poginulo je u požaru na Krimu nakon što je plamen zahvatio privremeni smještaj u kojem su smješteni građevinski radnici, rekli su danas proruski dužnosnici.

Pozivajući se na lokalna tijela vlasti, državna novinska agencija TASS rekla je da je požar koji je izbio tijekom noći na četvrtak u predgrađu grada Sevastopolja rezultat kratkog spoja na električnom uređaju. Rusija je anektirala Krim od Ukrajine 2014., a Kijev je rekao da ga namjerava vratiti.

Mihail Razvožajev, guverner kojeg je postavila Rusija, rekao je da je požar izbio u dvokatnoj spavaonici u kojoj su smješteni građevinski radnici za autocestu Tavrida, novu cestu koja povezuje krimske gradove Sevastopolj i Simferopolj.

U trenutku požara u dvokatnici bilo 185 ljudi

U trenutku požara u maloj dvokatnici nalazilo se 185 ljudi, izvijestila je novinska agencija RIA pozivajući se na lokalnu hitnu službu. Ruski istražni odbor priopćio je da je otvorio istragu o uzroku požara i da istražitelji rade na licu mjesta.

Požar je ugašen do jutarnjih sati u četvrtak, kazao je Razvožajev u objavi na svom Telegram kanalu. Dva su radnika hospitalizirana.

Pročitajte više

 

Pročitajte više