Požar u centru Zagreba izazvala žena (70) koju su spašavali iz stana?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U STAMBENOJ zgradi u zagrebačkoj Mesničkoj ulici jučer ujutro je opožareno nekoliko stanova, a zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena je 70-godišnjakinji. Požar je izbio oko 4 sata ujutro. 

Jučer smo objavili neslužbenu informaciju da je netko na ulazu i stubištu izlio benzin koji je zatim zapalio. PU zagrebačka danas javlja da je "nepoznati počinitelj najvjerojatnije izazvao požar lakozapaljivom tekućinom koju je polio po gorivim materijalima na više mjesta ispred i unutar stambene zgrade, a potom ju zapalio otvorenim plamenom iz za sada neutvrđenog izvora".

Požar izazvala žena koju su spašavali?

Iako policija navodi da je počinitelj nepoznat, kažu i da se "u vezu s počinjenjem kaznenog djela" dovodi 70-godišnja vlasnica jednog od stanova unutar zgrade, a kojoj je pružena liječnička pomoć zbog udisanja dima.

U jednom je stanu izgorio drveni pod, a nagoren je i dio namještaja, kao i naličje zidova. Ujedno je izgorio i pod ispred susjednog stana pa su vatrogasci morali otvoriti stan i ugasiti vatru.

Susjed ugasio vatru na stubištu

Vatrogasci su u 4:13 primili dojavu da je stubište u Mesničkoj 6 preplavio dim. Samo šest minuta kasnije su pristigli na poprište intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija.

Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju je gasio aparatom za početno gašenje prahom.

Pročitajte više