Pravobraniteljica o ubojstvu troje djece u Zagrebu: Ovo je nezapamćena situacija

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U STANU u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje ugušene djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo.

 

>> Otac ugušio blizance (7) i sina (4) pa se probao otrovati. Policija objavila detalje

Slučaj je za N1 kratko prokomentirala pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

"Vijest sam jutros doznala iz medija i duboko me potresla. Doista se radi o jednoj nezapamćenoj situaciji. Ja se kroz svoju dosadašnju praksu s takvim slučajem još nisam susrela", kaže.

Pravobraniteljica naglašava da je to jedna nevjerojatna, ali moguća životna situacija.

"Mislim da će se o ovom slučaju treba dati vrijeme za prikupljanje relevantnih informacija i bilo kakve procjene oko ovog slučaja bi sada bile neodgovorne. Postoji mogućnost određenog preveniranja takvih situacija. Ne bih to dovodila u kontekst ovog slučaja jer doista ne znamo nikakve informacije o tome. Preuranjeno je govoriti o bilo čemu", objašnjava Pirnat Dragičević.

Važno je, tvrdi pravobraniteljica, da svi stručnjaci koji sudjeluju u zaštiti djece, na prvo mjesto stave dobrobit djece.

"Kao društvo u cjelini moramo više ne samo govoriti nego i poduzimati da bi zaštitili djecu, ponekad ako je potrebno i od vlastitih roditelja. Roditelji su prirodni zaštitnici, ali djecu ponekad treba zaštititi od njih samih", zaključila je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više