Preko 250 novinara poslalo apel za Prlića uhićenog u sukobu Torcide i policije

Foto: Pixsell, screenshot Youtube kanal Podcast u zoni

SPLITSKI novinari, ali i kolege iz svih dijelova Hrvatske, poslali su apel nakon što se doznalo da je u subotnjem kaosu na A1, u sukobu između Torcide i policije, priveden i novinar i suosnivač Dalmatinskog portala Mate Prlić. Njihov apel prenosimo u nastavku, kao i popis svih novinara koji su ga potpisali.

U apelu se traže sve dostupne snimke i ostali dokazi na osnovu kojih je Prlić priveden i završio u istražnom zatvoru. 

"Mi, novinari iz Splita, kao i kolege iz svih dijelova Hrvatske, ostali smo šokirani spoznajom da je nakon subotnjeg nereda na autocesti priveden naš dragi kolega Mate Prlić. Svi koji ga poznaju, od kolega do poslovnih partnera, potpuno su uvjereni da on nema apsolutno nikakve veze s izazivanjem navijačkih nereda niti je u njima sudjelovao, a dokaza za suprotno nismo vidjeli.

Pozivamo sve institucije da što prije dostave i objave sve dostupne snimke i ostale dokaze na osnovu kojih je priveden i zbog kojih mu je određen istražni zatvor.

Činjenica da je među privedenima i zatvorenima Mate Prlić, cijenjeni intelektualac koji uživa simpatije praktički cijeloga Splita, opravdano budi sumnju da je postupanje policije i pravosudnih organa bilo regularno. Ako je zaista istražni zatvor određen osobi koja se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme, onda se postavlja opravdano pitanje koliko je među uhićenima još takvih slučajeva.

U nastavku prilažemo potpise svih novinara, urednika, kolumnista, snimatelja, fotoreportera, grafičara, realizatora i brojnih drugih medijskih djelatnika koji izražavaju podršku kolegi i suosnivaču Dalmatinskog portala sa željom da će što prije imati priliku potvrditi svoju nevinost, i to ne čekajući pravdu iza rešetaka", piše u apelu novinara.

Apel novinara za Matu Prlica by Index.hr on Scribd

Pročitajte više