Prevarant u Istri nagovorio čovjeka da kupi lažni dijamant pa mu prijetio bombom

Ilustracija: Unsplash

DJELATNICI Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara i iznuda.

Policija sumnjiči muškarca da je doveo u zabludu 40-godišnjaka i naveo ga na kupnju predmeta manje vrijednosti.

Lagao mu je kako je riječ o predmetima veće vrijednosti. Naime, osumnjičeni je 40-godišnjaka naveo na kupnju lažnog dijamanta, bezvrijedne mjenice i drugih predmeta, uz dogovor da mu je dužan predati i dio novca nakon što proda te ''vrijedne'' predmete.

Prijetio mu postavljanjem eksplozivne naprave

Osumnjičeni je 40-godišnjaka održavao u zabludi od početka prošle godine, a kako oštećeni nije prodao predmete, uvjerio ga je da mu je dužan nekoliko desetaka tisuća kuna te mu je počeo zaračunavati i dnevnu kamatu na ukupan iznos od 20 posto.

Potom mu je počeo i prijetiti. Prijetio je da će postaviti eksplozivnu napravu, što je kod 40-godišnjaka izazvalo uznemirenost te je on u strahu za vlastiti život i život bliske osobe predao osumnjičenom više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 50-godišnjak uhićen je 24. lipnja na području PU primorsko-goranske te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pročitajte više

 

Pročitajte više