Prihodi od stranih turista u prvih 6 mjeseci 21% veći nego lani

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prihodi od stranih turista u prvoj polovini godine iznosili su 3.85 milijardi eura, što je 21.4 posto ili 678 milijuna eura više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, prenosi Ministarstvo turizma i sporta podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Prema HNB-ovim podacima, u drugom tromjesečju prihodi od stranih turista iznosili su 3.18 milijardi eura, što predstavlja rast od 18.4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 494.2 milijuna eura više. Sveukupno, u prvoj polovini 2023. godine prihodi od stranih turista iznosili su 3.85 milijardi eura ili 21.4 posto više u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

"Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci", izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Zahvalila je svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažmanu. "Vlada je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma", rekla je Brnjac.

Pročitajte više

 

Pročitajte više