Prijavljen 40-godišnjak koji je u Zagrebu prijetio, iznuđivao i zapalio BMW

Ilustracija: PIXSELL/Tomislav Miletic

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom kojega sumnjiči da je tijekom svibnja i lipnja ove godine iznuđivao 44-godišnjaka, kojem je nakon upućenih prijetnji rekao kako će ga ubiti i navodno zapalio automobil BMW.

Policija je izvijestila kako 40-godišnjaka sumnjiči da je nazvao 44-godišnjaka, od kojeg je zatražio novac na ime podmirenja navodnog dugovanja pokojnog člana njegove obitelji.

Nakon što je 44-godišnjak odbio predati novac, 40-godišnjak je nastavio ustrajati na povratku navodnog duga. Budući da je 44-godišnjak i dalje odbijao predati novac, 40-godišnjak mu je u više navrata zaprijetio da će ga teško ozlijediti i usmrtiti.

Prijavljeni je osumnjičen i da je 3. lipnja oko 23.30 u Nehajskoj ulici zapalio BMW koji je koristio 44-godišnjak. Nakon što je zapalio BMW, 40-godišnjak je pobjegao, a uz automobil koji je koristio 44-godišnjak oštećen je i Citroen, garaža i roleta na obližnjem stanu.

Mediji su ranije izvijestili da je na meti iznuđivača bio zagrebački poduzetnik K. S. koji se bavi prodajom automobila. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više