Priveden muškarac, policija sumnja da je to biciklist koji je ubio starijeg čovjeka

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija privela je 40-godišnjeg muškarca kojeg dovodi u vezu s jučerašnjim ubojstvom muškarca na zagrebačkom Trnju.

Privedeni muškarac trenutno se nalazi u službenim prostorijama policije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Policija: Napao 66-godišnjaka, a potom ga udario na tlu

Podsjetimo, jučer oko 9:35 u Trnju u Nalješkovićevoj ulici, na pješačko-biciklističkoj stazi, nakon prethodnog verbalnog sukoba muškarac koji je vozio bicikl je fizički napao 66-godišnjaka koji je šetao psa.

Napadnuti je pao na tlo, a napadač ga je ponovno udario i tada pobjegao.

 

66-godišnjak je preminuo na licu mjesta, a njegovo tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je, uz stručnu pomoć ekipe za očevid, obavila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetnika iz Zagreba, objavila je policija.

Djelatnice ureda u blizini snimile napadača, snimku predale policiji

Ubojicu su prije bijega uspjele snimiti djelatnice jednog ureda u blizini mjesta napada te su snimku predale policiji.

Ivica Talaja, koji je u susjedstvu popravljao automobil, jučer je novinarima rekao da je čuo svađu.

"Vidio sam muškarca na podu s ozljedom glave, obilato je krvario"

"Nisam ništa vidio, ali sam čuo svađu. U prvi mah sam pomislio da dolazi iz centra, ali sam onda shvatio da se nešto događa u blizini", ispričao je Talaja.

Kad je došao na mjesto zločina, već je jedna žena pozvala hitnu pomoć. "Vidio sam muškarca na podu s ozljedom glave, iz koje je obilato krvario. U blizini je stajao njegov pas, koji nikoga nije puštao blizu", rekao je Talaj novinarima.

Policija jučer pozvala ubojicu da se sam javi

Zvonimir Petrović, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, jučer je rekao za Novu TV da je policija na tragu počinitelju.

''Imamo indicije. Ovim putem poručujem počinitelju da se sam javi jer šanse da ga ne pronađemo u narednih nekoliko dana su jako male'', poručio je Petrović.

Petrovićeva najava se, po svemu sudeći, danas i ostvarila.

Pročitajte više