FOTO Pogledajte Facebook profil profesorice iz Broda: ZDS, Thompson, Kolinda...

Screenshot: Facebook

HRVATSKA je javnost zgrožena fotografijom maturanata iz Slavonskog Broda na kojoj poziraju s nacističkim pozdravom, a uz njih nasmiješeno stoji njihova profesorica.

Prosvjetna radnica u pitanju je Nives Romanjek, koja predaje hrvatski u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Bila aktivna u HSP AS-u

Na njenom profilu na Facebooku može se vidjeti da je neko vrijeme bila izrazito politički angažirana u stranci HSP AS, kada joj je predsjednik bio Ivan Tepeš i kada je bila dio Domoljubne koalicije koju je predvodio Tomislav Karamarko.

Tako je podijelila na svom profilu intervju koji je Tepeš dao za Bujicu.

ZDS na Facebooku

Romanjek je i 2015. dva puta na svojem profilu objavila kraticu za ustaški pozdrav “ZDS”, jednom uz snimku Thompsonove pjesme Bojna Čavoglave, a drugi put uz članak s Dnevno.hr. Tada je poručila svima kojima se to ne sviđa da joj mogu prestati biti na listi prijatelja.

Index ju je pitao da to komentira.

"To je bilo 2015. godine, ljudi izvlače to sad. Zašto ne napišu da sam imala 38 kila, a sad imam duplo? Zašto to ne napišu? Ne znam što da kažem. Nikad nisam djeci govorila o politici, niti o stavovima, oni imaju pravo na vlastito mišljenje, oni ga formiraju u svojim obiteljima. Tko sam ja? Samo osoba zadužena za školovanje, da budu živi i zdravi", izjavila je.

>> Profesorica iz Broda za Index: Zar je sramota biti domoljub? Zar je to sramota?

"Uostalom, to sam onda napisala iz revolta. Jednog svog revolta", rekla je.

Podrška Thompsonu

Objavljivala je i zastavu s grbom koji počinje bijelim poljem te se učlanila u Facebook grupu koja je tražila suđenje za Zorana Milanovića. Zbog poziva s nepoznatog broja zaključila je da je “provjeravaju i prisluškuju”, kako je napisala na Facebooku 9. veljače 2015.

Napisala je i da je “na bleiburškom polju gutala suze”, a brinula ju je i “seoba naroda koja će definitivno promijeniti Europu”.

2016. se pohvalila da je potpisala peticiju podrške Marku Perkoviću Thompsonu. Uz podršku Thompsonu izražavala je i veliku podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Hvalila je njenu "čvrstu desnicu".

Pročitajte više