Prosječna zagrebačka plaća 8310 kuna, najveća u farmaceutiki

Foto: 123rf

PROSJEČNA neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 8310 kuna, što je nominalno pet posto više u odnosu na veljaču 2020., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske, koja je iznosila 7038 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1272 kune.

Najveća u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za veljaču isplaćena u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka u iznosu od 23.212 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za veljaču isplaćena u zaštitnim i istraživačkim djelatnostima, u iznosu od 4424 kune.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 11.559 kuna, što je porast za 2.7 posto u odnosu na veljaču 2020. godine.

Pročitajte više