Prosvjed ispred redakcije Informera zbog intervjua sa silovateljem

DANAS je održan prosvjed ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija srpskog lista Informer u organizaciji Ženske solidarnosti, a razlog je objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Informer je izrazito sklon srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

>> Vučićev tabloid intervjuirao silovatelja, pitali ga što da žene rade kad im priđe

Prosvjednici su u jednom trenutku prešli na cestu na Terezijanama te su pod prozorima redakcije uzvikivali "Sram vas bilo". Imali su transparente na kojima je između ostalog pisalo "Na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava", prenosi N1.

"Nasilniku nije mjesto u medijima"

Anita Marković iz Ženske solidarnosti rekla je da su okupljene djevojke i žene bijesne i da su mediji po tko zna koji put iznevjerili žene.

"Ako mediji rade ovakve stvari, oni su direktni supočinitelji i vrše nasilje nad ženama. Nasilniku nije mjesto u medijima", rekla je Marković za N1.

Marković je tražila objašnjenje kako je došlo do toga da netko opisuje čin nasilja u medijima. Prosvjednici su na skupu podsjetili da je Informer ranije relativizirao žrtve nasilja nad ženama te da je dovodio u pitanje vjerodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Ministarstvo kulture i informiranja se zasad nije oglasilo povodom intervjua sa serijskim silovateljem u Informeru, piše N1.

Pročitajte više