Prvi detalji tragedije u Crikvenici: "Jako je smrdjelo po gareži"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NOĆAS oko 2:40 policija je zaprimila dojavu o požaru u obiteljskoj kući na crikveničkom području.

 

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Crikvenica i Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica, a pronašli su dvije osobe koje su smrtno stradale. Novi list piše da su život izgubili majka i sin, no kako očevid još uvijek traje, ne zna se točan uzrok požara i smrti. 

"Nije bilo plamena, ali je dim sukljao iznad krova"

Susjedi su tek ujutro saznali što se dogodilo. "Suprug se dignuo kako bi otišao na WC i odjednom je ugledao u ulici ispod plava rotaciona svjetla. Nedugo potom začule su se i radio stanice, mislim da su bile one vatrogasne, pa smo čuli što su razgovarali.

Pitali su ima li još nekog u stanu, a nakon toga su preko stanica žurno zvali hitnu. Da nije bilo bure, ne bismo imali zatvorene prozore, ni mi ni naši susjedi, tako da bi unatoč tome što su dežurne službe došle bez sirena, vjerojatno svi probudili.

Nije bilo plamena, ali je dim sukljao iznad krova. Jako je smrdjelo po gareži. Vidjeli smo da su vatrogasci morali koristiti maske, kako bi uopće mogli ući u njihov stan", ispričali su susjedi za Novi list.

Oglasio se gradonačelnik

O nesreći se oglasio i gradonačelnik Crikvenice.

"Poštovane sugrađanke i sugrađani, današnji dan započeo nam je svima jednim tragičnim saznanjem da su noćas u požaru obiteljske kuće u Crikvenici smrtno stradali naših dvoje sugrađana, majka i sin. Policija je noćas zaprimila dojavu o požaru u obiteljskoj kući u Crikvenici.

Zajedno su s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica izašli na mjesto događaja, gdje su pronašli nažalost, smrtno stradale dvije osobe. S istinskom vjerom da postoji vječni život i da smrt nije kraj puta, obitelji izražavamo iskrenu sućut", navodi se u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina sa suradnicima.

Pročitajte više