Pucnjava u SAD-u: Devet ranjenih, dječak (8) i majka u komi. Napadač pronađen mrtav

Foto: Profimedia

Osumnjičenik za pucnjavu u vodenom parku u blizini Detroita pronađen je mrtav u obližnjoj kući, potvrdio je šerif okruga Oakland Michael Bouchard na konferenciji za novinare. Muškarac je u pucnjavi ranio devet osoba, uključujući osmogodišnjeg dječaka koji je pogođen u glavu i bore mu se za život. 

Sve je počelo kad je muškarac jučer oko 17 sati po lokalnom vremenu ispalio oko 30 hitaca iz poluautomatskog Glock kalibra 9 milimetara u Brooklands Plaza Splash Pad parku u Rochester Hillsu u saveznoj državi Michigan. Napadač je pištolj punio nekoliko puta, objasnio je Bouchard. 

U vodenom parku su se nalazile obitelji koje su tražile bijeg od vrućina. U pucnjavi je ranjen i osmogodišnjakov mlađi brat (4), koji je pogođen u nogu i u stabilnom je stanju. Njihova majka je kritično nakon što je ranjena u trbuh i nogu. 

Guvernerka: Srce mi se slomilo

Ostalih šest žrtava, sve starije od 30 godina, u stabilnom su stanju. "U tom kaosu, ljudi su padali, dobivali udarce i pokušavali pobjeći. Grozne stvari koje smo nažalost svi mi u našem poslu vidjeli previše puta. Napadaču se očigledno nije žurilo. Samo se mirno vratio do svog automobila", istaknuo je Bouchard.

Rochester Hills se nalazi oko 50 kilometara sjeverno od Detroita. Susjedna zajednica Oxford Township, također u okrugu Oakland, bila je poprište masovne pucnjave u školi 2021. u kojoj je tada 15-godišnji učenik Ethan Crumbley ubio četiri učenika i ranio šest drugih učenika i nastavnika u srednjoj školi Oxford.

"Ovo je udarac u trbuh za nas ovdje u okrugu Oakland. Prošli smo kroz toliko tragedija. Čak ni ne shvaćamo u potpunosti što se dogodilo u Oxfordu", istaknuo je Bouchard. Guvernerka Michigana Gretchen Whitmer rekla je na X kako joj se ''srce slomilo'' kada je saznala za pucnjavu u Rochester Hillsu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.