Puljak najavljivao da će uređenje Žnjana koštati 35 mil. eura. Koštat će dosta više

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Na natječaj za izvođača radova uređenja platoa Žnjan u Splitu stigle su ukupno tri ponude, a sve su veće od procijenjenih 35 milijuna eura za radove, što je u svojim ranijim izjavama iznosio splitski gradonačelnik Ivica Puljak, doznaje se iz Gradske tvrtke Žnjan.

"Danas smo otvorili ponude na natječaj kojih je bilo ukupno tri: Zajednica ponuditelja iz Splita Lavčević  d.d. i Lavčević inženjering d.o.o. nude cijenu od 45,5 milijuna eura; Kamgrad iz Zagreba je ponudio cijenu od 58,3 milijuna eura, a zajednica ponuditelja 'Texo Molior' i 'Impressa Costruzioni Mentucci Aldo' ponudila je cijenu od oko 65 milijuna eura", rekao je Antonio Ljubas, direktor Gradske tvrtke Žnjan d.o.o.

U ranijim izjavama splitski gradonačelnik Ivica Puljak više puta je ponovio kako je procijenjena vrijednost uređenja platoa Žnjan 35 milijuna eura, što bi se, po njemu, financiralo 40 posto bespovratnim sredstvima Europske unije kroz ITU mehanizam, a 60 posto iz kredita Europske investicijske banke.

Ljubas je danas rekao kako tvrtka Žnjan i Grad Split moraju donijeti odluku o tome hoće li se prihvatiti neka od tri pristigle ponude za izvođača radova uređenja splitske plaže Žnjan. Ta odluka treba biti donesena u roku od idućih 35 dana, dodao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više