Puljak: Neradnicima ćemo dati otkaze

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPLITSKO Gradsko vijeće na današnjoj sjednici odlučilo je smanjiti broj upravnih odjela Gradske uprave s 12 na osam, pri čemu je gradonačelnik Ivica Puljak najavio otkaze neradnicima u upravi grada. Puljak je izrazio zadovoljstvo prihvaćanjem promjene preustroja Gradske uprave za koju je glasovalo 17 vijećnika, a 14 bilo suzdržano.

"Namjera nam je da naša Gradska uprava postane najmodernija i najefikasnija u Hrvatskoj", poručio je Puljak. Rekao je kako će u neke od upravnih odjela trebati zaposliti nove radnike, primjerice u službi za izdavanje građevinskih dozvala ili u službi koja se bavi fondovima Europske unije.

"Neradnicima koji ne žele raditi, a dana im je prilika, dat ćemo otkaz", poručio je Puljak. Dodao je da oni koji žele raditi marljivo i pošteno, imaju mjesto u Gradskoj upravi, za razliku od onih koji to ne žele.

Danas neće odlučivati o intendantu HNK Split

Puljak je izjavio kako se na današnjoj sjednici neće odlučivati o intendantu HNK Split, nego će na dnevnom redu biti usvajanje ili neusvajanje programsko-financijskog izvješća te kazališne kuće za 2021. godinu.

"Ako se ne usvoji programsko-financijsko izvješće za prošlu godinu, tada je ispunjen jedan od uvjeta da može doći do smjene sadašnjeg intendanta HNK-a Srećka Šestana. U tom slučaju Kazališno vijeće moći će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti Šestanovu smjenu i novog intendanta", objasnio je.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više