Sa splitskog vijeća povučeno skoro pola točaka dnevnog reda, ali ne i ona o Šestanu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPLITSKO Gradsko vijeće je na početku sjednice s dnevnog reda odlučilo povući gotovo polovicu točaka, njih 17 od ukupno 37, a za takvu odluku glasovalo je 20 od 30 nazočnih vijećnika. No, na dnevnom redu sjednice ostaje točka koja se odnosi na HNK Split, odnosno ona o sudbini intendanta Srećka Šestana, čije je razrješenje predložilo Kazališno vijeće splitskog HNK.

Od 17 povučenih točaka, njih 14 se odnosi na formiranje gradskih odbora. Ovo je do sada najmasovnije povlačenje predloženih točaka s dnevnog reda splitskog Gradskog vijeća.

Puljak: Oporba nije napravila domaći rad

Gradonačelnik Ivica Puljak je zamjerio oporbi što nije poslala imena za članove odbora.

"Oporba je očigledno bila na godišnjem odmoru te nisu napravili domaći rad, oni nisu poslali imena ljudi za odbore i danas se ti odbori ne mogu konstituirati," izjavio je novinarima Puljak.

Pozvao je oporbu da 'umjesto da ide na godišnje odmore, radi za svoj grad'. Na takve Puljkove riječi reagirali su oporbeni vijećnici u svojim diskusijama odbacivši gradonačelnikove primjedbe na račun oporbe.

HDZ-ov vijećnik Tomislav Prljević je rekao gradonačelniku Puljku da ne etiketira oporbu.

Puljak ne vidi Šestana za intendanta

Puljak je rekao kako se s dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća neće povući točka koja se odnosi na HNK Split. Pri tomu je naglasio kako sadašnjeg intendanta Srećka Šestana "ne vidi za intendanta."

Na primjedbu da je Kazališno vijeće HNK Split prije dva dana već izabralo v.d. intendanta splitskog HNK umjesto Šestana, Puljak je rekao kako u slučaju da na današnjoj sjednici Gradskog vijeća ne bude prihvaćeno izvješće o radu HNK Split za 2021. godinu, onda će Kazališno vijeće predložiti novog intendanta.

Izvješće o radu HNK Split za 2021. godinu najavljeno je za kraj današnje sjednice Gradskog vijeća.

Kazališno vijeće splitskog HNK je prošli tjedan na noćnoj e-sjednici odbilo programsko i financijsko izvješće intendanta Šestana i predložilo njegovu smjenu, o čemu danas treba odlučivati splitsko Gradsko vijeće. Kazališno vijeće je također predložilo da umjesto Šestana v.d. intendanta bude glumac Vicko Bilandžić.

O mogućoj smjeni intendanta Srećka Šestana prije nekoliko danas očitovala se i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je među ostalim rekla da je smjena intendanta HNK Split "donesena staljinističkom metodom".

Pročitajte više

 

Pročitajte više