Puljak zbog poskupljenja najavio: Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u Splitu

Screenshot: N1

GRADONAČELNIK Splita Ivica Puljak govorio je za N1 kako se splitska gradska uprava planira izboriti s velikim poskupljenjem energenata. 

"Za sam Grad Split još nisu stigli veći računi jer imamo ugovor za isporuku struju koji traje do iduće godine, ali jesu drugim ustanovama, kao što su škole, Promet, Čistoća...", rekao je Puljak za N1.

LED rasvjeta i solarni paneli

Splitski gradonačelnik je najavio da će gradska uprava sa svoje strane napraviti sve što može da se uštedi što je više moguće.

"Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u gradu s LED rasvjetom, kao i rasvjetu u tunelu Marjan. Zatim ćemo na krovove svih javnih institucija postaviti solarne panele", najavio je Puljak.

Dodao je da će se Split pridružiti drugim gradovima i općinama u inicijativi upućenoj vladi da im pomogne. Upitan gdje će nabaviti sredstva za solarne panele i LED rasvjetu, Puljak kaže da sredstva ima, ali da će za neke morati dignuti kredite.

"Za neke stvari postoje fondovi koji ulažu u te stvari", kaže Puljak.

Poduzetnici se žale

Gradonačelnik Splita kaže da se i poduzetnici žale te da gradska vlast s njima razgovara.

"Oni se stvarno jako žale na činjenicu da se sav teret poskupljenja prelio na njih i sada na javnu upravu. Mi možemo samo zagovarati da se taj teret ravnomjerno rasporedi na sve. Jako je važno, s obzirom na to da svi moramo štedjeti, to da ćemo racionalizirati našu javnu upravu i gradske tvrtke", kazao je Puljak za N1.

Pročitajte više