Prijetnje bombama u srpskim školama: "Vi ste genetsko smeće koje treba uništiti"

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

U SRBIJI opet dojave o bombama podmetnutim u škole.

"Na području škole postavljeno je mnogo bombi. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u slijepu ulicu, u uništenje svega ostalog, svega stvarno živog.

Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mjesto u ovom svijetu! Shvatite da ste ovdje suvišni, vi ste genetsko smeće koje ne bi trebalo postojati, smeće nastalo slučajno kao posljedica evolucijske pogreške, smeće koje treba uništiti", piše u mailu upućenom nekim školama.

Kako piše Telegraf, dojave su stigle školama u Rumu, Novom Sadu, Inđiji, Nišu, Vrbasu, Staroj Pazovi...

U Rumi policijska provjera

Roditelji u Rumi dobili su poruku upozorenja od učitelja da ne šalju djecu u školu. Roditelji su ovu poruku dobili pola sata prije jutarnje nastave.

Kako je rečeno novinarima, policija je već ispred škole.

Većina škola u Sremskoj Mitrovici ne radi

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica za Telegraf.rs rečeno je da je policija na terenu i da se provjeravaju sve prijave. Djeca su evakuirana.

RTV Stara Pazova javlja da je zbog dojave o bombama većina škola u toj općini bez nastave. Na e-mail adrese većine obrazovnih ustanova rano jutros stiglo je upozorenje da su u objekte postavljene bombe.

Škole su poduzele sve potrebne sigurnosne mjere. Policija provjerava škole.

Učenici i zaposlenici nisu započeli nastavu u jutarnjoj smjeni. Roditelji su obaviješteni da djecu ne šalju u školu do daljnjeg, potvrdili su ravnatelji nekoliko osnovnih škola.

Kako javlja 192.rs, dojava je stigla i u novosadsku školu "Duško Radović" i školu "Petar Kočić" u Inđiji, a Novosti javljaju da je ista situacija i u školi "Miroslav Antić" u Nišu.

Pročitajte više