Putin govorio o broju Rusa u ratu. Rekao dosta veću brojku nego prije šest mjeseci

Foto: EPA, Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da se u njegovom ratu protiv Ukrajine trenutno bori gotovo 700.000 vojnika. "Ima nas gotovo 700.000 u zoni specijalnih vojnih operacija", rekao je danas tijekom susreta s vojnicima na obuci.

To je dosta više nego prije šest mjeseci, kada je na tiskovnoj konferenciji u prosincu 2023. spomenuo 617.000 vojnika. Putin je rekao da će ruske trupe nastaviti napredovati u istočnoj regiji Harkiva. "Jednostavno smo prisiljeni pomaknuti liniju bojišnice dalje u Harkivskoj regiji kako bismo smanjili terorističke napade na Belgorod i druga mjesta", rekao je.

Nova ruska ofenziva ne ide po planu

Rusija granatira ukrajinske gradove od početka rata, posebice Harkiv, veliki grad blizu granice. Međutim, nedavno su se intenzivirali i ukrajinski napadi na Belgorod u zapadnoj Rusiji.

Moskva je pokrenula svoju novu ofenzivu na Harkivsku regiju u svibnju u, kako kažu promatrači, pokušaju da rastegne ukrajinsku obranu i izvrši proboj na fronti. Do sada je, međutim, Rusija prešla samo nekoliko kilometara granice.

"Deset do 15 ili 17 kilometara neće u potpunosti spriječiti Ukrajince da nastave granatirati ruske gradove, ali opasnost se postupno smanjuje", rekao je Putin, dodajući da je potreban oprez. Dodao je da će, "ako neprijatelj nastavi činiti ono što je činio do sada", razmotriti kako dalje zaštititi svoja mjesta i gradove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.