Putin: Imam veliko poštovanje prema ukrajinskom narodu

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Vladimir Putin rekao je danas da će Rusija stabilizirati situaciju u četiri ukrajinske regije koje je nedavno anektirala, čime je neizravno priznao izazove s kojima se Rusija suočava kako bi zadržala kontrolu.

Ruske snage pretrpjele su značajne gubitke u dvije od četiri regije od petka, kada je Putin potpisao njihovo uključivanje u Rusiju nakon referenduma koje su Ukrajina i Zapad osudili kao prisilne i nezakonite.

"Situacija će se stabilizirati"

"Polazimo od činjenice da će se situacija stabilizirati, moći ćemo mirno razvijati ove teritorije", rekao je Putin. Ranije je njegov glasnogovornik rekao da se četiri regije suočavaju s intenzivnim procesom prilagodbe i da će to biti teško.

Zbog uspješne ofenzive ukrajinske vojske Rusija više nema potpunu kontrolu ni nad jednom regijom. U dvije od četiri Moskva još nije definirala granice teritorija na koji polaže pravo.

"Uvijek jako poštujemo ukrajinski narod, kulturu, jezik..."

Putin je, govoreći na ceremoniji dodjele nagrada učiteljima, također rekao da ima veliko poštovanje prema ukrajinskom narodu. "Uvijek, pa čak i danas, unatoč trenutnoj tragediji, jako poštujemo ukrajinski narod, ukrajinsku kulturu, jezik, književnost...", rekao je.

Deseci tisuća ljudi su ubijeni, a milijuni Ukrajinaca napustili su svoje domove i svoju zemlju otkako je Putin naredio početak invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Pročitajte više

 

Pročitajte više