Putin: Rusija nije poludjela

Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin danas je tijekom sastanka ruskog Vijeća za ljudska prava, koji je održan putem videoveze, ustvrdio da "Rusija nije počela rat u Ukrajini". Rekao je da je rat započeo "državnim udarom" 2014. godine, nakon čega je Rusija anektirala Krim. 

Rekao je kako "Rusija nije imala šanse smiriti situaciju u Ukrajini", zemlji na koju je izvršila invaziju 24. veljače ove godine. Potom je ustvrdio da Poljska, koja graniči s Ukrajinom, želi zauzeti dijelove ukrajinskog teritorija. Podsjetimo, Poljska je od početka rata primila milijune ukrajinskih izbjeglica. 

"Raste prijetnja nuklearnog rata"

Potom se osvrnuo i na strahove oko nuklearnog oružja, ustvrdivši da "prijetnja nuklearnog rata raste". Odmah zatim je rekao da "Rusija razmatra korištenje nuklearnog oružja samo kao odgovor na napad" pa dodao da "Rusija nema taktička nuklearna oružja u drugim zemljama, za razliku od SAD-a".

"Nismo mi govorili o korištenju nuklearnog oružja", rekao je Putin i dodao: "Rusija nije poludjela. Imamo najnaprednija oružja, ali ne želimo njima mahati okolo."

Pročitajte više

 

Pročitajte više