Putinov propagandist: Nijemci su skinuli svoje maske. Smrt fašističkim okupatorima!

Screenshot: Twitter

NOVINAR BBC-a Francis Scarr je na Twitteru podijelio video iz emisije koja je emitirana na ruskoj državnoj televiziji. Video prikazuje ruskog novinara Igora Koročenka kako optužuje Njemačku za pokretanje Operacije Barbarossa 2 i naziva njemačkog kancelara Olafa Scholza "drugim Adolfom Hitlerom".

"Njemački kancelar Olaf Scholz je u biti proveo operaciju Barbarossa 2. I na temelju toga trebamo procijeniti postupke sadašnje njemačke vlade. Na ovaj ili onaj način dogodila se reinkarnacija fašizma. Dakle, Scholza bi Rusija trebala gledati kao drugog Adolfa Hitlera, a Annalenu Baerbock (njemačka ministrica vanjskih poslova) kao Ribbentropa u suknji", poručio je Koročenko.

"Žene poput nje su bile poznate po svojim jedinstvenim zločinima u ženskim koncentracijskim logorima. I u tom smislu ponovno je aktualan poklič 'smrt fašističkim okupatorima'. Skinuli su svoje maske", nastavio je. 

Njemačka i SAD obećali isporuku tenkova

Ovaj istup ruskog novinara je došao nakon što je Njemačka ranije ovog tjedna najavila da će isporučiti 14 borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini i ovlastiti druge europske zemlje da pošalju još do 88 tenkova. Sjedinjene Države su također istaknule kako planiraju isporučiti 31 tenk Abrams M1 ukrajinskim snagama.

 

Njemački ministar obrane Boris Pistorius rekao je da će ukrajinske posade započeti svoju obuku u Njemačkoj u nadolazećim danima na Marderima njemačke proizvodnje, koji su borbena vozila pješaštva, dok će s obukom na tenkovima Leopard 2 početi "malo kasnije".
 

Pročitajte više