Putinova huškačica generalima koji se plaše Haaga: Trebate se bojati poraza

Foto: EPA

GLAVNA urednica Russia Todaya te propagandistica i huškačica ruskog predsjednika Vladimira Putina ima poruku za generale koji se plaše da bi mogli završiti na Haškom sudu zbog ratnih zločina.

"Neka slušaju oni koji se boje Haaga - trebali biste se bojati poraza, poniženja i toga da ćete izdati svoj narod. U slučaju da izgubimo, Haag će progoniti i čistače ulica. Dio Kijeva je još bez struje, ali to neće promijeniti razmjere katastrofe koja će se dogoditi u Rusiji ako izgubimo", rekla je Margarita Simonjan tijekom gostovanja na ruskoj državnoj televiziji.

Pozvala neimenovane dužnosnike na ostavku

Analitičari smatraju da je Simonjan spominjanjem onih koji se boje odlaska u Haag priznala da nekim moćnicima u Kremlju nije svejedno kada se spominju suđenja za ratne zločine. Putinova huškačica je pozvala neimenovane ruske dužnosnike da podnesu ostavku.

"Fascinirana sam našim ljudima, poznajem ih mnogo. Poznajem i one na visokim pozicijama koji se plaše nazvati stvari pravim imenom zbog toga kakvo bi se mišljenje stvorilo o njima. Možda je vrijeme da odu u mirovinu s tih visokih pozicija. Možemo pljunuti na ono što misle tamo", rekla je Simonjan.

Pročitajte više