Radnici ZG plinare jučer prosvjedovali. Tomašević: Pripremamo se za pravnu borbu

Foto: FaH

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je da razumije zabrinutost radnika te je poručio da se pripremaju za osvajanje kupaca i pravnu borbu, komentirajući time prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb - Opskrbe zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstva.

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je 29. svibnja donijelo odluku kojom Međimurje-plin od Gradske plinare Zagreb - Opskrbe (GPZO) preuzima opskrbu kućanstava na području Zagreba, jer je na natječaju ponudilo nižu cijenu od GPZO-a.

Radnici Plinare jučer prosvjedovali, Tomašević danas kaže da ih razumije

Radnici GPZO-a su zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstava jučer prosvjedovali te su od gradonačelnika Tomaševića i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ivana Novakovića zatražili da hitno smijene Upravu i dovedu novu, koja će se znati nositi s novim problemima i sa situacijom u kojoj se Gradska plinara Zagreb - Opskrba (GPZO) našla.

Tomašević je danas rekao da razumije zabrinutost stotinjak radnika GPZO-a.  

Prekjučer je, kaže, bio skup radnika GPZO-a te su s radnicima razgovarali i Uprava GPZO-a i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković. 

"S radnicima se komunicira direktno, vezano za daljnje planove pripreme za tržišnu utakmicu kako bi se barem dio kupaca 'osvojio nazad' te su pripreme oko toga u tijeku od strane GPZO-a", istaknuo je Tomašević. 

Tomašević: Pripremamo se za pravnu borbu

Rekao je i da su u tijeku pripreme za pravnu borbu vezano za poništavanje tog natječaja HERA-e, a o tome će više moći reći sljedeći tjedan.

"I u jednom i u drugom segmentu se rade pripreme kako bi se dalje borilo oko toga jer i dalje mi nitko nije odgovorio u kojoj državi članici EU postoji ovakav natječaj", rekao je Tomašević. 

Referirajući se na to što je Visoki upravni sud potvrdio zakonitost cjenika usluge sakupljanja miješanog komunalnog otpada koji je ranije donio Zagrebački holding rekao je kako su to i očekivali. 

Danas potvrđena zakonitost cjenika za model odvoza otpada

Podsjetio je da je već bila jedna presuda Visokog upravnog suda vezano za odluku koju je donijela Gradska skupština o cijelom modelu odvoza i naplate odvoza kako bi se došlo do više odvajanja otpada, a sada je došla još jedna odluka Visokog upravnog suda vezano za cjenik, za vrećice. 

"Tako da je taj model što se tiče Visokog upravnog suda sada proglašen u svakom aspektu potpuno u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom", poručio je Tomašević. Međutim, napomenuo je da su neke udruge koje su se registrirale nekoliko dana nakon što je postao gradonačelnik najavile zahtjev za ocjenu ustavnosti.

Vjeruje da će se s time baviti Ustavni sud, ali očekuje isti rezultat kao što je bio s roditeljima-odgojiteljima.

Tomašević još ne zna gdje će gledati prvu utakmicu Hrvatske na Euru

Tomašević je na upit novinara kazao da još ne zna gdje će gledati sutrašnju utakmicu Hrvatska-Španjolska na Europskom nogometnom prvenstvu.

Drago mu je, kaže, što je na Trgu bana Jelačića organizirano gledanje cijelog prvenstva. Napomenuo je i kako su za još nekoliko lokacija po gradskim kvartovima dali dozvole za gledanje utakmica na otvorenom, jedna je tako na Kvaternikovom trgu, a jedna u Travnom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.