Raspudić: Cilj mjera nije spriječiti zarazu nego dilati cjepiva, pa makar i djeci

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Nino Raspudić (Klub zastupnika Mosta) ustvrdio je da je prljava kampanja cijepljenja djece ovaj tjedan dosegnula vrhunac uvođenjem novih mjera za cijepljenu i necijepljenu djecu, ocijenivši to diskriminirajućim i protuustavnim.

"Vrhunac prljave i bezumne kampanje"

 

"Prljava, bezumna i neznanstvena kampanja guranja cijepljenja djece vrhunac je dosegla ovog tjedna uvođenjem protuustavnog diskriminiranja djece na onu koja su necijepljena i koja, ako su bila u kontaktu sa zaraženim, moraju u samoizolaciju i onu koja su cijepljena pa ne moraju u kućni pritvor i mogu u školu", kazao je Raspudić u slobodnom iznošenju stajališta.

Ponovio je kako cijepljeni također prenose zarazu te ocijenio da cilj takvih mjera nije sprječavanje širenja zaraze i zaštita zdravlja i života djece, nego očito dilanje cjepiva, pa makar i djeci.

Sprdao je Plenkovića: "Potreban je novi zakon koji bi regulirao jajomor"

"Kada bi se organi gonjenja brinuli za sigurnost djece barem onoliko koliko skrbe za predsjednika vlade, netko iz HZJZ-a bi ovaj tjedan u najmanju ruku završio na obavijesnom razgovoru", ocijenio je  Raspudić.

A radi zaštite lika i djela premijera Plenkovića, smatra Raspudić, potreban je novi zakon koji bi regulirao "jajomor", odnosno spominjanje jaja, izravnu prijetnju jajetom i konkretan atentat jajetom, te razlikovao trula i svježa jaja.

Pročitajte više