Raspudić: Kandidatura Marije Selak na predsjedničkim izborima je vrlo izvjesna

Foto: Facebook

Nezavisni zastupnik Nino Raspudić poručio je danas kako je kandidatura zastupnice i njegove supruge Marije Selak Raspudić na predsjedničkim izborima vrlo izvjesna, istaknuvši da bi bila izvrsna predsjednica jer je dobro upoznata i aktivna u područjima vanjskih poslova i vojske.

"Kandidatura vrlo izvjesna"

"Vidimo da se pomalo zahuktava kampanja za predsjedničke izbore, bilo je upita oko kandidature Marije Selak Raspudić, ne mogu je još kategorički potvrditi, ali je ona vrlo izvjesna. Čitav niz ljudi koji se pridružuju toj priči i s kojima razgovaramo smatraju da bi ona bila izvrsna predsjednica Republike iz niza razloga", kazao je zastupnik novinarima u saboru.

Ističući kako se dvije osnovne ovlasti predsjednika Republike tiču vanjskih poslova i vojske, Raspudić navodi kako je Selak Raspudić itekako upoznata s tom tematikom i aktivna u tim segmentima. "Marija je već pet godina voditelj projekta na Sveučilištu u Oxfordu. Dugi niz godina je vanjski predavač na ratnoj školi Josip ban Jelačić Vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman, gdje je među najviše ocijenjenim predavačima, tako da je godinama aktivno sudjelovala u obrazovanju naših najviših vojnih časnika", naveo je. 

S obzirom na to da trenutno počinje Europsko prvenstvo, a onda slijedi i vrijeme godišnjih odmora, Raspudić kaže kako bi konačna odluka o kandidaturi trebala biti poznata nakon 1. rujna. Nije htio prejudicirati tko će stati uz Selak Raspudić i podržati njenu kandidaturu, no istaknuo je kako kao nezavisni zastupnici u saboru djeluju unutar Kluba s Darijem Zurovcem i njegovom strankom Fokus. 

HDZ-ovci su opsjednuti da skinu Milanovića

"To vrlo lijepo funkcionira, a razgovarali smo i s nekim akterima koji su ranije bili u suradnji s Fokusom, poput stranke Republika, ali i cijelim nizom stručnih i javnih osoba", rekao je. 

Upitan kako će financirati predsjedničku kampanju s obzirom na to da nemaju stranku koja bi stala iza nje nakon što su napustili Most, Raspudić ističe kako na predsjedničkim izborima novac nije najbitniji, već "uvjerljivost, medijska vidljivost, argumentiranost i ugled". Navodi u tom kontekstu i primjer HDZ-a.

"Ja sam se s HDZ-ovcima našao i oni su opsjednuti da skinu Milanovića, ali problem HDZ-a je što imaju novac, strukturu, teren, ali nemaju kandidata, a mi nemamo novac i strukturu, ali imamo kandidata. Tamo gdje je kandidat, naći će se i potpis, prošlo je vrijeme masovnih skupova, okretanja volova, plaćanja glazbenih zvijezda, danas je manje-više sve digitalna vidljivost", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.