Ratni zločinac odgovorio Milanoviću: Nek' šuti. Sjetite se bombi po srpskoj nejači

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL, Screenshot: Kurir

ZORAN Milanović izjavio je prije nekoliko dana da u "Srbiji trebaju paziti što rade", a što je vezano za optužnicu hrvatskih pilota za Oluju. Izjavio je hrvatski predsjednik i da je "Vučić u devedesetima orgijao, što je mnoge skratilo za glavu". To je izazvalo žestoke reakcije u Srbiji.

Među njima je i reakcija Veselina Šljivančanina, ratnog zločinca i krvnika s Ovčare, koji je organizirao mučenje i odvođenje 400 ranjenika iz vukovarske bolnice, ubijanje 264 ljudi na Ovčari te sprječavao evakuaciju 4000 civila.

"Hvala Bogu da su naši tužitelji pokrenuli optužnicu. Ne možemo zaboraviti te nevine žrtve. Nejač u koloni, nikoga nisu dirali, sjećate se onih baba i deda. I aviona koji bacaju bombe po nejači i izbjeglicama", rekao je Šljivančanin na televiziji srpskoj Kurira u jednoj emisiji.

Šljivančanin je na Haškom sudu prvo bio osuđen na pet godina zatvora, da bi nakon žalbe tužiteljstva to bilo preinačeno na 17 godina. Nakon revizije osuđen je na 10 godina, pa je u srpnju 2011. pušten. U zatvoru je proveo 2450 dana, a sada je čest gost u srpskim medijima.

"Milanović koji ne zna što će sad napada predsjednika Srbije. Pa nije on pokrenuo optužnicu. Neka štiti svoje građane, a ne da napada druge. Ti piloti su letjeli, mogli su vidjeti kolonu i djecu. Mogli su samo proći. Je li Milanović Europa da tako prijeti hoće li Srbija ući u EU? To je sramota", rekao je između ostalog ratni zločinac Šljivančanin.

Pročitajte više