Svećenik MMA borca s Platka: "On je kulturan dečko, redovit na misi"

Foto: Facebook

INCIDENT na skijalištu Platak već nekoliko dana je glavna tema u hrvatskoj javnosti. Jedan od trojice MMA boraca koji su se fizički sukobili s djelatnicima HGSS-a, je i Luka Tiriel Abramović iz Rijeke.

>> Imamo imena MMA napadača iz BMW-a. Jedan je bivši reprezentativac, tata mu član HDZ-a

Post na Facebooku o njemu je objavio njegov župnik Kristijan Zeba, koji je dosad u medijima zabilježen kao svećenik koji je navodno odbio krstiti dijete lezbijskog para.

Svećenikov post na Facebooku

"Dragi moj Luka! Žao mi je što se ove nedjelje dogodila situacija i ponašanje koje nije ni malo primjereno niti opravdano. Pogodila me ova vijest za koju sam danas tek čuo. Nisam sudac niti to smijem biti, ali bit ću tihi molitelj za sve. Da se više nikad nikome ne dogodi. Mladi čovjek može biti ponesen svojom ne pažnjom ali to ga ne opravdava. Stoga molimo svi jedni za druge.

>> Svećenik koji je odbio krstiti dijete lezbijkama objavio sliku s MMA borcem s Platka

A svima kojima je sada najteže u boli na duši i na tijelu molim Gospodina za zdravlje i brzi oporavak. A nama svima neka ovo bude za opomenu. Ljubiti, opraštati i moliti za oprost", napisao je na Facebooku svećenik Zeba.

Svećenik Zeba za Index: Luka je kulturan dečko koji redovito dolazi na svetu misu

Index je nazvao Zebu da popriča o njegovom viđenju cijelog događaja te o njegovim iskustvima s Abramovićem. "Ja sam objavio našu zajedničku sliku prije godinu dana. Ne bih volio da se to predstavlja tako da sam ja tu sliku objavio taj dan kada se to dogodilo na Platku", govori svećenik Zeba u razgovoru za Index.

Pitali smo ga kako je on doživio Luku Abramovića kao svojeg župljanina. 

"Luka je kulturan dečko koji redovito dolazi na svetu misu. Nikad od njega nisam čuo neku ružnu riječ, a kamoli da sam vidio neko nasilničko ponašanje. Zato sam bio iznenađen i zatečen što se sve to skupa dogodilo. Zato sam ožalošćen zbog tog događaja", kaže Zeba.

 

"On je moj župljanin i sigurno ćemo imati priliku popričati o svemu"

Pitali smo ga ima li neko objašnjenje što je pošlo krivo i zašto je Abramović sudjelovao u tako brutalnoj tuči.

"Do prekjučer nisam uopće znao za tu priču. Tek sam jučer malo detaljnije pogledao što se dogodilo, kada je policija dala svoju izjavu. Mogu reći da mi je žao. Luka je bio miran, kulturan, sportaš. Ne znam zašto se to dogodilo i koja je poanta toga svega", odgovara Zeba.

Ovaj svećenik očekuje da će imati priliku razgovarati s Abramovićem u bližoj budućnosti. "On je moj župljanin i sigurno ćemo nekad u budućnosti imati priliku popričati o svemu tome. Zato sam i objavio post na Facebooku", rekao nam je Zeba.

"Uvijek sam govorio mladima da se ne daju isprovocirati"

Pitali smo ga što on inače savjetuje svojim župljanima kada je riječ o nasilju.

"Moja poruka mladima je cijelo vrijeme da nikad ne smiju biti nasilni, ni fizički ni verbalno. Kao župnik sam radio dosta s mladima, radio sam i deset godina u školi. Uvijek sam im govorio da se ne daju isprovocirati, da se maknu od bilo kakve situacije koja bi ih navela na nasilničko ponašanje bilo koje vrste. Moja poruka je uvijek bila: "Nikad nasilje!" Zato mi je jako žao zbog ove situacije, jer poznajem Luku i uvijek sam govorio protiv nasilja", ističe Zeba.

On ponavlja da nije sudac - "To sam i napisao na Facebooku", ističe Zeba - i da sada očekuje da službeni organi naprave svoj posao. "Nadam se da će ovo biti poruka svima da se trebamo opametiti i ne širiti takvo ponašanje", navodi Zeba.

"Za koga čovjek može sto posto garantirati da neće upasti u slabost? Pa ne može ni za sebe. Ponekad je teško vidjeti na vrijeme da netko ima poteškoće te se stvari primijete tek kad se dogode, a tada je kasno. Žao mi je zbog svega ovoga", ponavlja svećenik Kristijan Zeba.

Pročitajte više