Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih

Ilustracija: EPA

TVORNICA automobila Revoz iz slovenskog Novog Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je da će zbog problema s nabavom poluvodiča i ostalih poteškoća vezanih za pandemiju koronavirusa do kraja travnja ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

Kriza poluvodiča još uvijek nije završena, a tržišni uvjeti su neizvjesni, rekli su u Revozu, dodavši da do kraja travnja očekuju smanjenje proizvodnje s 486 na 325 vozila dnevno. Zbog toga će postati suvišno 450 radnih mjesta u proizvodnji, pa će se ubuduće proizvodnja odvijati samo u jednoj radnoj smjeni.

Posao bi moglo izgubiti oko 450 radnika

Uprava tvrtke započela je razgovore sa socijalnim partnerima radi pripreme za prelazak proizvodnje s jedne i pol smjene na jednu smjenu, što odgovara najavljenom smanjenju dnevne proizvodnje. Ta mjera će utjecati na oko 450 radnih mjesta, priopćio je proizvođač automobila Revoz.

Uprava tvrtke također navodi da će pomoći zaposlenicima koji napuštaju tvrtku, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama, u pokušaju pronalaženja novih radnih mjesta.

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uvjetima krize opskrbe poluvodičima i problema povezanih s posljedicama pandemije, što je 31 posto manje nego 2020. godine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više