Riječke maturante pretukli u Puli, napalo ih 50-ak nasilnika

Ilustracija: Sasa Miljevic/PIXSELL

RIJEČKI maturanti koji su otišli na trodnevni izlet u Pulu kako bi proslavili kraj srednje škole pretučeni su u noći s petka na subotu. Novi list piše da je 15 maturanata riječke Elektrotehničke škole napalo pedesetak nasilnika i dodaju da Riječani nisu dali nikakvog povoda za napad.

Iz PU istarske kažu da su u noći s petka na subotu oko 1.30 primili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Riva od strane više osoba te da u događaju nitko nije zatražio liječničku pomoć. Očevid je u tijeku, dodaju. Međutim, Novi list piše da jedan od roditelja tvrdi da su zatražili pomoć na hitnom odjelu Puske bolnice gdje satima čekaju na obradu jer je težina ozljeda vrlo ozbiljna.

Gradonačelnik Pule: Dosta više toga. Sram me i žao mi je

Oglasio se i gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji se ispričao zbog napada. "Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije iskazali na ovoj djeci. Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati. U gradu u kojem je svatko dobrodošao, sada već niz ovakvih sukoba. Ispričavam se svima! Od policije očekujem da privede sve te huligane. Govorim ovo kao gradonačelnik i kao roditelj", kaže on i dodaje:

Dosta više toga! To nije nikakva hrabrost! Isprike gradonačelniku Rijeke, Elektro-tehničkoj školi iz Rijeke, djeci i roditeljima. Sram me i žao mi je. Idući tjedan ćemo sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo, da se takve stvari događaju", zaključuje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više