U Rijeci više turista nego prije pandemije, mogla bi imati rekordnu sezonu

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

U PRVIH šest mjeseci ove godine u Rijeci je boravilo 63.187 turista, koji su ostvarili 187.358 noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine tri posto više turista i 17 posto više noćenja, pa u riječkoj turističkoj zajednici očekuju rekordne rezultate ovogodišnje sezone.

Ističu da je u prvom dijelu godine zamjetan trend povećanja kapaciteta u privatnom smještaju te da su se investitori, nakon pandemijskog razdoblja, hrabrije okrenuli investiranju i angažiranju novih smještajnih kapaciteta.

Iz TZ-a Grada Rijeke navode i da su tijekom lipnja potvrđeni jako dobri trendovi čemu su, smatraju, pridonijela i brojna atraktivna događanja.

Najviše turista iz Njemačke, Italije, Austrije...

U lipnju je u Rijeci bilo 123 posto više turista u odnosu na lipanj 2021., dok je u odnosu na lipanj rekordne 2019. bilo pet posto više turista.

Noćenja je u lipnju bilo 123 posto više nego u lipnju 2021. te 23 posto više nego u lipnju 2019. Najviše je turista iz Njemačke, Italije, Austrije, Poljske i Mađarske, a najviše noćenja u lipnju bilo je u privatnom smještaju, 55 posto.

Iz TZ-a Grada Rijeke još su izvijestili da s Udrugom turističkih vodiča Kvarnera od srpnja do sredine rujna dva puta tjedno organiziraju besplatna vođenja turista i razgledavanje znamenitosti Rijeke.

Pročitajte više