Roditelji odvezli dječaka, više nisu kod škole. Javio se i Plenković

Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek

KRISTIJAN GAĆINA i njegov sin i jutros su stigli do osnovne škole u Krapinskim Toplicama. 50-ak metara od škole nalazila se tek jedna antimaskerska prosvjednica, a kod škole su bila četiri policajca i dva zaštitara.

Gaćina i sin su stigli do ulaza u školu, gdje su razgovarali s ravnateljem Samsonom Štiboharom.

Dječakov otac u nekoliko je navrata zvonio na vrata škole te pokušao ući. Par puta je uspio ući na 30-ak sekundi, ali nakon toga mu više nisu otvarali, odnosno rekli su mu da mora staviti masku ako želi ući. Jedna prosvjednica ušla je u krug škole i sjela pored Gaćine i sina, zbog čega ju je policija legitimirala. 

Policajac htio Gaćini uručiti poziv na razgovor, ovaj ga nije htio preuzeti

Policajac je Gaćini želio uručiti poziv na obavijesni razgovor, ali ovaj ga nije htio preuzeti pa ga je policija stavila na klupu pored njega te se poziv zakonski smatra uručenim. Gaćina je potom sjeo u automobil i odvezao se. Do škole je potom došla dječakova majka. 

Oko 11:15 Gaćina se automobilom vratio do škole te su on i njegova supruga Lidija odvezli dječaka. Podsjetimo, Gaćina je proteklih dana pokušao ostaviti dojam da poučava dječaka pred školom, ali sad je i taj privid nestao.

Razvoj događaja iz minute u minutu mogli ste pratiti na Indexu

Pročitajte više

 

Pročitajte više