Ronioci koji su tražili Periša objasnili koji su scenariji da tijelo tamo ispliva

Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

POSTOJI vjerojatnost da je pronađeni muškarac kod Ade Huje Splićanin Matej Periš, rekao je za Telegraf Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije. 

"U odnosu na mjesto gdje je tijelo muškarca danas nađeno, nizvodno od mjesta gdje je Splićanin nestao, postoji vjerojatnost da je pronađen muškarac zapravo on. No bez službenih informacija možemo se baviti samo mogućim scenarijima", rekao je Jončić Telegrafu.

Mogući scenariji

Jončić je opisao moguće scenarije.

"Taj dio poslije Pančevačkog mosta je vrlo pogodan za zadržavanje tijela. Imali smo specifičnu situaciju na vodi posljednjih par mjeseci, rijeka se u više navrata povlačila i dolazila. Posljednjih dana vodostaj je ponovno u priličnom padu. Uslijed tih promjena vodostaja postoji mogućnost da je voda odnijela tijelo, a potom ga izbacila u blizini obale", objasnio je Jončić.

S obzirom na to da je pronađeno tijelo u neprepoznatljivom stanju, pretpostavlja se da je bilo dugo u vodi. Jončić je ispričao kako izgleda drugi scenarij.

"Druga varijanta je da je to tijelo neke osobe koja je skočila s Pančevačkog mosta pa je potom preko osobe prešao neki brod, što je dovelo do oštećenja tijela, ako se uopće radi o oštećenju. Sve su to spekulacije i definitivno ne možemo ništa tvrditi, ali možemo zaključiti da, u odnosu na mjesto nestanka Mateja Periša kod Beton Hale i mjesto gdje je tijelo isplivalo, postoje indicije da možda i jest u pitanju nestali Splićanin. To će utvrditi nadležni", rekao je. 

Pripadnici Mreže za opasnost Srbije su do dva puta mjesečno obilazili priobalje. Nisu uočili nikakve promjene u potrazi za nestalom osobom. Za Telegraf su ispričali da nisu odustali i da su pretraživali čak i napuštene objekte na priobalju.

Pročitajte više