Rugali se Marinu Miletiću na Facebooku, sad im je zabranjeno

Screenshot: Youtube

PREMA istraživanju N1 televizije i MASMI Adriatice objavljenima sredinom ožujka, na lokalnim izborima u Rijeci bi u drugi krug trebali ući SDP-ov kandidat Marko Filipović s 20.6 posto glasova i Mostov Marin Miletić s 14.6 posto. 

Doduše, treba napomenuti i da je, prema anketi, Miletić za samo 0.1 posto bolji od neovisnog Davora Štimca i 1.3 posto bolji od HDZ-ovog Josipa Ostrogovića.

Miletić, prema istraživanju, ima podršku mladih od 18 do 29 godina, a većina njegovih glasača simpatizira Most i glasa za njega zbog sličnog svjetonazora (vjernik, vjeroučitelj).

Prijavljeni administratori satirične stranice

Iako Miletić očito ima svoju glasačku bazu, postoje i mnogi koji nisu oduševljeni njegovom kandidaturom. Istog dana kada je objavljeno istraživanje na Facebooku je pokrenuta stranica Marin Miletić - moj gradonačelnik. Sadržaj stranice pretežito se sastojao od isječaka iz Miletićevih javnih nastupa i objava na društvenim mrežama, koje se onda brutalno ismijavalo. Spočitavala mu se i bliskost sa Željkom Markić, borba za zabranu pobačaja i napadi na, kako to Miletić kaže, "LGBT ideologiju".

Administratorica i moderatori stranice jučer su ostali bez ovlasti za objavljivanje sadržaja. Potvrdila nam je to administratorica, koja kaže da više ne mogu kreirati nove objave na toj stranici. 

Tvrdi da ih je Marin Miletić za kršenje autorskih prava prijavio.

"Povukao je sve videe s naše stranice, no smatramo da nismo povrijedili nikakva autorska prava iz dva razloga. Prema zakonu o autorskim pravima dopušteno je prenositi nečiji rad (u ovom slučaju javni govor) s ciljem njegovog kritiziranja, a pogotovo ako je riječ o satiri ili parodiji", kaže administratorica.

"Montiraju snimke da mi naštete"

Miletić je prije dva tjedna tvrdo da se snimke koje kruže društvenim mrežama montiraju da bi mu se naštetilo.

Riječ je o snimkama koje je ranijih godina snimao i objavljivao na svom YouTube kanalu i na društvenim mrežama, a koje su izazvale dosta reakcija posljednjih dana zbog onoga što govori.

Između ostalih njegovih monologa, na satiričnoj Fejs stranici Marin Miletić - moj gradonačelnik prikazan je i dio u kojem govori o odnosu muškarca i žene. Miletić kaže da je "žena jednako vrijedna muškarcu, ali da su muškarci različiti" te govori o tome da ne mogu žene tražiti da igraju nogomet ili košarku s muškarcima.

To je samo jedna u nizu snimki koje kruže društvenim mrežama.

"Isječci su izvađeni iz konteksta"

Miletić kaže da mu namjerno podmeću i da su videa koje je snimao namijenjeni kršćanima.

"Ovih dana mnogi mainstream mediji prenosili su objave lažne Facebook stranice, predstavljajući je kao moju. Objave su se sastojale od isječaka mojih videa izvađenih iz konteksta ne bi li me prokazali kao ženomrsca, homofoba i vjerskog ekstremista.  

Većina mojih videa koji su korišteni u toj zlonamjernoj montaži snimao sam još kao vjeroučitelj za kršćane. Originalni videoklipovi imaju dijametralno suprotnu poruku od onih koje šalju smontirani videi objavljeni na lažnoj stranici i predstavljenoj od mnogih 'uglednih' medija kao da je to moja stranica", piše Miletić.

Miletić je tvrdio i da su neki mediji upućivali "ozbiljne pozive na akciju tipa "zakucaj mu u facu" i slično.

"I, nažalost, nije dugo trebalo čekati na reakciju. Sada dobivam mnogo poruka koje su isključivo govor mržnje, iskazivanje želje za mojim ubojstvom i prijetnje svake vrste. Ismijavanje, ruganje zbog vjerske pripadnosti, pozivi na nasilje prema katolicima", pisao je tada Miletić.

Pročitajte više