Rusi pozvali britansku ambasadoricu na razgovor zbog "uvredljivih izjava"

Foto: EPA

RUSIJA je objavila da je pozvala britansku veleposlanicu na razgovor kako bi joj izrazila snažan prosvjed zbog uvredljivih britanskih izjava, uključujući one o navodnim ruskim prijetnjama nuklearnim oružjem. 

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je izrazilo snažan prosvjed veleposlanici Deborah Bronnert zbog bezobraznih izjava britanskog vodstva o Rusiji, njezinom lideru i službenim predstavnicima vlasti, kao i ruskom narodu.

"U pristojnom društvu uobičajeno je ispričati se za takve izjave"

Bronnert je uručena prosvjedna nota u kojoj se navodi da je uvredljiva retorika predstavnika britanskih vlasti neprihvatljiva. "U pristojnom društvu uobičajeno je ispričati se za takve izjave", dodaje se. 

Ministarstvo je priopćilo da su veleposlanici rekli da se Rusija protivi britanskim izjavama koje sadrže namjerno lažne informacije, posebice o navodnim ruskim prijetnjama nuklearnim oružjem. Nije posve jasno na koje se točno izjave referiralo rusko ministarstvo. 

Britanija je izrazila snažnu podršku Ukrajinu u ratu s Rusijom i poslala joj oružje pa je postala česta meta kritika Kremlja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više