Golem ruski napad na više gradova: Nestalo struje u pet ukrajinskih regija

Foto: EPA

Ruski raketni napadi oštetili su danas energetsku infrastrukturu u središnjoj i zapadnoj Ukrajini, priopćila je državna elektroenergetska kompanija Ukrenergo. Rusija je jutros pokrenula veliki zračni napad na prijestolnicu Kijev i druge ukrajinske gradove, pri čemu je ubijeno dvoje ljudi i ozlijeđena najmanje 21 osoba te su oštećeni infrastrukturni objekti diljem zemlje, rekli su dužnosnici. 

Nestanak struje u pet regija 

Napad je izveden na Međunarodni dan mira, a također je koincidirao s Općom skupštinom UN-a koja se održava u New Yorku, na kojoj je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski održao govor i prezentirao svoju "mirovnu formulu". 

Reuters izvještava da su napadi izazvali nestanak struje u pet regija: Kijev, Žitomir, Dnjepropetrovsk, Rivne i Harkiv. Ukrajinski dužnosnici navode da je u zračnim napadima na Kijev ranjeno najmanje sedam osoba, dok su dvije ozlijeđene u Harkivu. Tijekom granatiranja Hersona život je izgubilo najmanje dvoje ljudi.   

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je 36 od 43 projektila koje je Rusija danas lansirala tijekom napada diljem zemlje, rekao je zapovjednik ukrajinske vojske. Valerij Zalužni, vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga, naveo je na Telegramu da su ruske snage lansirale rakete iz zrakoplova na jugu Rusije i da su konstantno mijenjale kurs. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više