Rusija ograničila pristup SoundCloudu

Foto: EPA

RUSIJA je ograničila pristup streaming servisu SoundCloud zbog širenja onog što naziva "lažnim informacijama" o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini, prenosi u nedjelju ruska agencija Interfax. Rusija se od početka agresije na Ukrajinu 24. veljače bori s internetskim tvrtkama kako bi zaustavila protok informacija. Usporila je Twitterove usluge i zabranila Facebook i Instagram. 

Tijelo za nadzor medija Roskomnadzor "ograničio je pristup SoundCloudu vezano za objavu materijala koji sadrže lažne informacije o prirodi posebne vojne operacije na teritoriju Ukrajine", prenosi Interfax priopćenje te institucije. 

Dodaje se kako je usluga blokirana na naredbu ureda ruskog državnog tužitelja te da se informacije u pitanju odnose na oblik "specijalne vojne operacije" i njezine metode, poput "napada na civile i na civilnu infrastrukturu te velikog broja civilnih žrtava ruskih vojnika". SoundCloud je internetska platforma za streaming audiomaterijala, većinom glazbe, ali i podcasta, nastala u Njemačkoj 2007. godine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više